Kaksi kirjaa vielä helmikuun luettuihin:
Noam Chomskyn Hinnalla millä hyvänsä - Uusliberalismi ja globaali kuri. Like 2000. Suomentaja Juha Ahokas.
Tämä on merkkiteos. Jokaisen joka seuraa tämän päivän talouselämää tai on edes pienimmässäkään määrin kiinnostunut politiikasta, yhteisten asioiden hoidosta, luonnonvarojen käytöstä, globalisaatiosta ja tulojen jakautumisesta pitäisi lukea tämä kirja. Olen innoissani. Tämä on sellainen kirja, jonka aion hankkia itselleni, nyt se oli lainassa kirjastosta. Kirja on ilmestynyt jo vuonna 1999, ja Chomskyn ennusteet ja näkymät ovat valitettavasti toteutuneet.

Otteita kirjasta:
"Kasvava epäsuhta ilmenee myös rikkaiden yhteiskuntien sisällä Yhdysvaltain näyttäessä tietä ja Britannian seuratessa tiukasti perässä. Talouslehdet juhlivat "ilmiömäistä" ja "hämmästyttävää" voittojen kasvua ja taputtavat vaurauden poikkeukselliselle keskittymiselle muutaman prosentin haltuun yhteiskunnan huipulle, kun taas enemmistön kohdalla olosuhteet polkevat paikallaan tai heikkenevät."

"Varakkaiden ja etuoikeutettujen tahojen suosimat "tehokkuuden" ja "talouden tervehdyttämisen" käsitteet eivät tarjoa mitään yhtä suuremmalle osalle väestöä, joka on hyödytön voittojen tekemisen kannalta ja joka on ajettu köyhyyteen ja epätoivoon."

"Monet tekijät ajavat yhteiskuntia kaikkialla kohti matalien palkkojen, matalan kasvun ja suurten voittojen tulevaisuutta, jota leimaavat yhteiskunnan kärjistyvä jakautuminen kahteen vastakkaiseen leiriin ja sosiaalisten rakenteiden hajoaminen. Toinen seuraus on merkityksellisten demokraattisten prosessien kuihtuminen, kun päätöksenteko uskotaan yksityisille instituutioille ja niiden ympärillä toimiville ja niihin sulautuville puolivaltiollisille rakenteille."
Lue vielä Wikipedian kuvaus Chomskysta http://fi.wikipedia.org/wiki/Noam_Chomsky

Toinen helmikuun lopun kirja oli
Hunter S. Thompson Pelon valtakunta. Sammakko 2006, suomentanut Markku Into.
Hunterilla on myös pari kommenttia miten vapauden valtakunnasta on hyvää vauhtia tulossa pelon valtakunta:
"Poliisiongelma tässä maassa on vielä pahempi nykyisin kuin se oli silloin (1991). Amerikkalainen Vuosisata on ohi, ja me rökitämme yhä kääpiökansoja toisella puolella maailmaa, ja meidän kerran niin hieno elämänlaatumme vanhassa kunnon USA:ssa on haihtunut savuna ilmaan kaikilla muilla paitsi yhdellä prosentilla väestöstä."
Pidän Hunterin asenteesta, kirja on kokoelma kirjoituksia ja tarinoita jotka muodostaa sekavan kokonaisuuden, mutta ehkä se kuvastaa kirjailijaa.
Tästä Sammakon sivuille, josta löytyy paljon muutakin hyvää luettavaa:
Sammakko.com
438349.jpg