Jyväskylä haki aikanaan kulttuuripääkaupungiksi, mutta onneksi ei tullut valituksi. Hanke kuului sarjaan "aina saa kärsiä ja hävetä". Mutta kulttuuritarjonnassa tämä kaupunki kuitenkin pikku hiljaa etenee, sillä täällä järjestettiin 21.-22.4.2007 Jyväskylän ensimmäiset kirjamessut. Hoo! Olinhan siellä minäkin. Tarjonta oli hyvää, ihmiset mukavia, hyviä tarjouksia, oikein hyvät messut sanoisin. Mukaan tarttui kaksi kirjaa, yksi Likeltä Ryszard Kapuscinskin Imperiumi ja Suomalaisen kirjakerhon kojusta Ian McEwanin Lauantai. Niistä myöhemmin sitten lisää kun ehdin niitä lukemaan.

Viime päivinä olen lueskellut muun ohella Michel Chossudovskyn Köyhyyden globalisointia. Joitakin kappaleita kuten osat Somaliasta ja Ruandasta jäivät kokonaan lukematta. Kirjassa on valtavasti toistoa, joten sieltä voi hyvin valita vaan ne osat, jotka tuntee kiinnostavimmiksi ja asia tulee aivan selväksi joka tapauksessa. Kirja on ihan hyvä, mutta pikku editointi olisi tosiaan ollut paikallaan.

Auringonottokirjana minulla on Kaikkien konttorityöntekijöiden ja pienituloistan palkkaorjien sijaiskärsijän B. Virtasen konttorikirja. Vuonna 2006 Ilkka Heilä sai Suomen Sarjakuvaseuran puupäähatun. Konttorikirja on Arktisen Banaanin tänä vuonna julkaisema pokkari. Pokkarimuoto on muuten erinomainen tapa sarjakuvien julkaisemiseen, parempi kuin se suuri albumimuoto. Tässä muodossa on julkaistu myös Viivi ja Wagnerin parisuhteellisuusteoria. Hyvä idea.

Olin saanut myös ihka ensimmäisen kommenttini tänne blogiini. Kiitos tuntemattomalle doppelgänger sanan selventämisestä. Merkillistä ajatella, että tätä on joku tosiaan lukenut.