Tammikuussa luin vain kaksi kirjaa: Wladimir Kaminerin Schönhauser Alleen ja Jeanette Wintersonin majakanvartijan.

Wladimir Kaminerin Schönhauser Alleesta Sammakon kirjakauppa sanoo: "Schönhauser Allee on yksi Berliinin valtakaduista. Kansainvälinen kadunmies Kaminer kuvaa sitä ikiomasta näkökulmastaan sävyttäen kevyen, lakonisen lauseensa lukijaa kutkuttavalla kuivalla huumorilla. Hänen tarkastelunsa on väliin ihmisiä, ilmiöitä ja arjen sattumuksia vilisevä kaleidoskooppi, toisinaan taas mikroskoopin linssi, joka suurentaa pienen ja mitättömän niin, että siitä tulee hetkeksi lukijan huomion keskipiste – mutta vain hetkeksi, sillä Schönhauserilla, Euroopan sydämessä, kaikki on jatkuvassa liikkeessä ja kaikki muuttuu muuksi koko ajan. Schönhauser Alleella törmää tietysti myös koko ajan kuuluisuuksiin – tai ainakin heidän kaksoisolentoihinsa – Charles Bukowskista John Malkovichiin ja Albert Einsteinista Friedrich Engelsiin."
Schönhauser on kohtuullinen. Ehkä kuitenkin huonompi kuin Ryssän disko.

Mutta Janette Winterson... Näin Bazar kustannus kertoo kirjasta: "Majakanvartija kertoo Silveristä, joka syntyi sattumalta äitinsä ja maihin tulleen merimiehen lyhyen kohtaamisen tuloksena. Isän haihduttua takaisin merille ja äidin kuoltua tapaturmaisesti Silver sijoitetaan sokean majakanvartija Pew'n luo. Pew'n tarinat kaipauksesta ja juurettomuudesta muodostavat kartan, jonka avulla Silver suunnistaa ihmismielen pimeydessä valoa kohti. Majakanvartija on täynnä runollisia täysosumia sekä terävää huumoria. "
Jaa-a. Tuota, en huumoria kauheasti muista kohdanneeni. Sen sijaan koin Wintersonin hetkellisen hurmioituneen horinan kiusalliseksi. Mutta oikeasti hei, tämä oli välillä ihan hirveää.